Direktlänk till inlägg 19 september 2014
Bråddgatan 9
www.restaurangvila.se
Vila är en relativt nyöppnad restaurang i gamla Carl-Johans lokaler nere vid Strömmen. De erbjuder lunch, a' la carte samt en loungemeny. Enligt hemsidan lägger företaget stor fokus på baren och vill att lokalen ska förmedla lycka och vara en given mötesplats.
Inredning/atmosfär
Vi upplever entrén som något förvirrande då vi möts av en lång "hall" och det första vi möts av är en bar längs med långsidan. Vi vet inte riktigt var vi ska invänta placering, men väljer att gå fram till baren och där blir vi hälsade välkomna och de ber oss att vänta för att strax få hjälp.
Service
Restaurangen är för kvällen i princip fullsatt. Vi bemöts av en ung tjej som placerar oss. Vi upplever tyvärr henne som något reserverad och stel, välkomnandet kändes inte varmt och genuint. Den känslan följer tyvärr med genom hela besöket. Vi blir inte tillfrågade en kort stund efter maten serverats om allt är till belåtenhet. När en manlig servitör plockar våra varmrättstallrikar känner vi att vi får bra respons på vår kritik på maten och vi blir kompenserade med en dessert, vilket vi tycker är en fin gest.
Mat
Vila har en liten och välarbetad meny med fokus på kvalitetsråvaror. Vi väljer oxfilén som skall serveras med rostad sellericreme, rökt fläsk och rotfrukter samt en ljus svartpepparsky. Till detta dricker vi ett av de godaste vinerna jag någonsin smakat som heter Dashwood. Vi beställer den ena köttbiten medium-well och den andra mediumstekt. Vi får vänta en lagom stund tills vi får in maten och tyvärr blir vi besvikna direkt när vi ser att stekgraden inte stämmer. Den ena köttbiten kommer in välstekt och den andra medium-well. Vi försöker få kontakt med servitrisen utan framgång så vi bestämmer oss för att hugga in ändå. Tyvärr så tar såsen över rätten helt och sellericremen samt rotfrukterna försvinner helt i en smak av peppar och soja. Skyn är inte heller riktigt som en sky ska vara, utan mycket mer tjock i konsistensen. Vi blir kompenserade med en dessert bestående av bakad chokladfondant i sällskap av romkokta körsbär och vaniljglass. Utöver att glassen hade iskristaller så smakade det gudomligt, fondanten var härligt krämig och hade en bra styrka på kakaon. Den lilla klicken med chokladcreme som serverades till smakade nästan som Dumle och vi fick någon form av sockerkex som smakade som sockrat knäckebröd, mycket intressant men jag vet inte om det tillförde så mycket i smakkombination. De romkokta körsbären kom helt i sin rätt och bröt av med sin syrlighet. Desserten räddade definitivt upp besöket i sin helhet.
Priser
Vila har förrätter som ligger mellan 98-145:-, varmrätter mellan 155-279:- samt desserter mellan 85-120:-
Då gör jag ett nytt försök med min kroglivsrecensionsblogg (oj, vilket långt ord). Tyvärr kommer jag inte åt mitt gamla material, så jag får göra en ny utformning på recensionerna, men det blir vad det blir. Vem ligger då bakom denna blogg? Jag...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|